• Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Cruz Alta

Cruz Alta is een brand met verschillende series wijnen die worden geproduceerd door één van de beste en ondertussen grootste wijnhuizen van Argentinië, namelijk Rutini Wines. Cruz Alta's wijngaarden zijn aangeplant in de hooggelegen delen van het Argentijnse Mendoza. De Tupungato Vallei, waar de druiven groeien, ligt op 85km afstand van Mendoza stad.
Lees meer
Cruz Alta Chairman's Malbec Blend
Argentinië
Nieuw!
Helaas is dit product tijdelijk uitverkocht. Via info@werkhovin.nl informeren wij u graag over de levertijd.
Cruz Alta Reserve Cabernet Sauvignon
Argentinië
Nieuw!
Helaas is dit product tijdelijk uitverkocht. Via info@werkhovin.nl informeren wij u graag over de levertijd.
Cruz Alta Grand Reserve Malbec
Argentinië
Nieuw!
Helaas is dit product tijdelijk uitverkocht. Via info@werkhovin.nl informeren wij u graag over de levertijd.
Cruz Alta Grand Reserve Cabernet Sauvignon
Argentinië
Nieuw!
Helaas is dit product tijdelijk uitverkocht. Via info@werkhovin.nl informeren wij u graag over de levertijd.
Cruz Alta Reserve Malbec
Argentinië
Nieuw!
€ 10.99
Het team van Cruz Alta focust zich op het laag houden van de opbrengsten en het bereiken van de allerbeste kwaliteit druiven. Hiervoor dient het team exact en nauwkeurig te bepalen welk oogstmoment het beste is. Gedreven door passie en door het gebruiken van de allernieuwste technologiën is men tot nu steeds in staat gebleken deze allerhoogste kwaliteit te halen, waarbij ze geholpen worden door het prachtige terroir. 

(lees verder onder de afbeelding)


Rutini Wines werd in 1925 opgericht door in dat jaar de eerste wijnstokken te planten in Uco Valley, die tegenwoordig ook in Nederland grote bekendheid geniet vanwege de velen wijnen kwaliteitswijnen die er geproduceerd worden. 

Het totale wijngaard areaal van Rutini Wines omvat 400 hectare op hoogtes variërend tussen 1000 en 1200 meter boven zeeniveau. Het team dat zich inzet voor Cruz Alta streeft naar het telen van een hoge kwaliteit druiven. Om dit te bereiken wordt de productie van de wijnstokken beperkt, beschikt men over een perfect irrigatiesysteem en laten ze het fruit hun optimale rijpingsniveau bereiken voordat het wordt geoogst.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het aanplanten van nog eens 120ha. De nieuwe wijnmakerij van Rutini Wines maakt deel uit van een project dat in een aantal fasen zal worden uitgevoerd. Zeventig procent van de constructie is al voltooid: productiefaciliteiten, de druivenontvangstruimte, persen, roestvrijstalen tanks en nieuwe traditionele betonnen vaten. De wijnmakerij produceert momenteel 4 miljoen liter van de 6 miljoen die Rutini verwacht te bereiken.

Rutini's state-of-the-art technologie helpt in het streven naar uitmuntendheid van de wijnmakers en het team. Er zijn kubusvormige betonnen vaten geïnstalleerd die een verhoogde extractie van polyfenolen mogelijk maken en zo zorgdraagt voor extra kleur- geur- en smaakstoffen. Elk heeft een inhoud van 15.000 liter. Rutini heeft ook taps toelopende gistingstanks die speciaal zijn ontworpen om de geplette schillen efficiënt te scheiden van de dunne laag vloeistof die de pulp omringt, waardoor de kleur, smaak en boeket van de wijn worden versterkt. Er zijn momenteel 2.000 eikenhouten vaten in gebruik en ze verwachten dat aantal uit te breiden tot 5.000. Zodra de constructie is voltooid, zal de wijnmakerij naar verwachting ook 500.000 liter mousserende wijn per jaar produceren.

Met Cruz Alta heeft Rutini Wines een nieuw en innovatief merk op de markt gebracht die voorziet in verschillende lijnen met allen een perfecte prijs- kwaliteit verhouding. De instaplijn is al verkrijgbaar voor een kleine €8, terwijl het high-end segment oploopt tot €40, zoals de Chairman’s Cabernet Blend.