Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Graham's Port


Terug naar overzicht
De stad Porto in Portugal is dé stad voor port. Port is een versterkte wijn met een alcoholgehalte tussen de 18% en 20% en wordt vaak als aperitief- of dessertwijn geserveerd. 

Het verhaal van 2 families beslaat in totaal bijna 3 eeuwen. Vanaf het jaar 1820 is W & J Graham's een onafhankelijk familiebedrijf wat zich volledig toelegde op het maken van Port wijnen. Graham's kan gezien worden als pionier, want het bedrijf was reeds in 1890 een van de eerste Port producenten die investeerde in haar eigen wijngaarden in de Dour Vallei. Vandaag de dag zijn ze innovatief als het op techniek aankomt. 

Geleid door 5 Syminton familieleden, allen met hun eigen verantwoordelijk, is volgens Drinks International Graham's dé nummer 1 in de lijst van meest bewonderenswaardige port huizen ter wereld!

Het huis produceert diverse soorten port, waarvan de Ruby waarschijnlijk het meest bekend klinkt.
Six grapes De naam Six Grapes is voor het eerst geregistreerd in de 20e eeuw, in die tijd werd Port nog in vaten bij de klant afgeleverd.

Deze vaten werden gemarkeerd met het symbool van de druiventros om de hoogste kwaliteit aan te duiden. Buiten de kwaliteit is Graham’s ook erg trots op het feit dat Six Grapes geserveerd werd in de eerste klas van het cruiseschip de “Queen Mary” in 1936. In 2004 werd wederom Six Grapes geserveerd tijdens het eerste diner op de eerste vaart van de “Queen Mary II”.

Lees meer