Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Huia Wines - Hunky Dory


Terug naar overzicht
Aan de westkust van het zuidelijke eiland en vanuit het westen beschermd door bergruggen, ligt het meest tot de verbeelding sprekende wijnstreek van Nieuw-Zeeland: Marlborough! Het is er zeer zonnig, droog en koel en daardoor uitermate geschikt voor de wijnbouw. De druiven die hier groeien, met name sauvignon blanc en pinot noir, geven wijnen met een intense smaak- en geur sensaties.

In Rapaura, Southern Valley en Wairau Valley vinden we de wijngaarden van het familiebedrijf Huia Wines Company, waar Hunky Dory een onderdeel van is. Het estate wordt sinds 1990 gerund door Mike en Claire Allan, nadat zij hun ervaring hadden opgedaan in de Champagne en elders in Nieuw-Zeeland.

In de wijngaarden staan met name sauvignon blanc en pinot noir aangeplant, met daarnaast wat pinot gris, gewurztraminer, riesling en chardonnay. Stuk voor stuk druiven die uitermate goed gedijen in een "cool climate" omgeving.

Het bedrijf legt zich toe op een kleine productie van kwalitatief uitstekende wijnen met veel rijkdom en intense fruitaroma’s. Huia Wines is een groot voorstander van duurzame wijnbouw in Nieuw Zeeland . Zo hebben zij certificering gekregen voor een minimale CO2 uitstoot van het bedrijf. (Carbon Zero certificaat). Het volgende doel van de producent is een volledig biologische certificering.
Lees meer