Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Jansz


Terug naar overzicht
De naam Jansz is een eerbetoon aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Janszoon Tasman, die in 1642 tijdens zijn reis in dienst van de VOC, Tasmanië ontdekte. Jansz dat in 1975 opgericht werd, droeg eerste de naam van Tasman’s schip, De Heemskerk.

Het klimaat in de wijngaarden van de Heemskerk bleek erg veel overeenkomsten te hebben met het klimaat in de Champagne streek. In 1986 bundelde Heemskerk Wines zich met het beroemde Champagne wijnhuis Roederer om de eerste Tasmaanse mousserende wijnen te produceren.

In 1997 kocht de familie Hill-Smith, eigenaar van Yalumba Winery, de wijngaarden en begon de reis die van Jansz Tasmania het meest gewaardeerde wijnhuis met mousserende wijnen in Australië maakte.

De wijngaarden van Jansz liggen in de Pipers Rivers regio. Het is een koele regio op het eiland die ook wel bekend staat als ‘Sparkling Tasmania.’ De zeewind zorgt ervoor dat de temperatuur niet te ver daalt. Hierdoor wordt het risico op vorst geminimaliseerd. In de zomer worden de druiven langzaam gerijpt. Dit zorgt voor intense wijnen met een verfijnde smaak.

Natalie Fryar wist al van jongs af aan dat ze wijnmaker wilde worden. In 2001 begon Natalie bij Jansz Tasmania nadat ze bij andere wijnbedrijven een naam had gemaakt als wijnmaker van de hoogst gewaardeerde wijnen van Australië. Sinds haar komst is ze essentieel geweest voor de reputatie van Jansz als mousserende wijn specialist.
Lees meer