Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Laurent Miquel


Terug naar overzicht
Ondertussen weet iedereen wel zo'n beetje dat het de Romeinen waren die voor het eerst wijnstokken meebrachten naar de Franse Zuidkust. En dus ook naar Cazal Viel, wat zoveel betekent in het Latijn als ‘Oud huis’. In het jaar 1202 gaf Hugues de Cessenon, eigenaar van de Cazal Viel boerderij, zijn bezit aan de monniken van de Abdij Fontcaude. De monniken zijn al sinds de middeleeuwen wijnbouwers. In 1789, tijdens de Franse Revolutie, werd het gebied in beslag genomen door de staat en werden de monniken uit Cazal Viel verdreven.

Familie Miquel

In 1791 werd Cazal Viel overgenomen door de familie Miquel. Het land rondom het huis was zeer vruchtbaar en het gebied werd gebruikt voor de jacht en voor het verbouwen van wijn. De wijn leverde in die tijd weinig op en bracht de familie Miquel daarom weinig rijkdom. Bijna 200 jaar later in 1970 wordt er in deze Zuid-Franse wijngaarden grootschalig Syrah verbouwd. Wijnmaker Henri Miquel, met de bijnaam ‘Monsieur Syrah’, brengt in 1980 zijn eerste jaargang uit als wijnmaker.

De familie Miquel plantte de eerste Viognier wijnstokken in 1992. De eerste oogst van deze Viognier druiven, in 1995, was een groot succes. De familie Miquel werd hierdoor gemotiveerd om nog meer van deze prachtige druiven te planten. In 2009 kochten Laurent Miquel en zijn vrouw Neasa Corish Miquel het Château Les Auzines Lagrasse op het mooie land in de appellatie Corbieres.

In 2010 wint wijnhuis Laurent Miquel 2 awards tijdens de ‘International Wine Challenge’ in Londen. De awards zijn voor ‘Beste Witte Languedoc Roussillon’ en voor ‘Beste Viognier Wereldwijd’!

Vandaag de dag worden de wijnen van Laurent Miquel naar meer dan veertig landen over de hele wereld geëxporteerd.
Lees meer