Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Monte Da Ravasqueira


Terug naar overzicht
Monte da Ravasquiera is een familiebedrijf al drie generaties lang kwaliteitswijnen produceert gericht op de internationale markt. De wijngaarden bevinden zich in de regio Alentejo en omvat 3000 hectare. 

Naast wijn produceert men ook honining, olijfolie en kurk (kurkbomen). Daarnaast houdt men het traditionele zwarte varken van Alentejo en koeien.

De wijngaarden worden zorgvuldig beheerd zodat een hoge kwaliteit druiven gewaarborgd kan worden. De wijngaarden zijn gelegen in een bos- en bergachtig gebied, tussen 2 dammen op een hoogte van ca. 270 meter. Deze factoren leveren een grote bijdrage aan een bijzonder microklimaatje, waardoor mooie en aromatische aroma's kunnen ontstaan in de druiven. De druiven worden altijd met de hand geplukt in twee gangen. De eerste oogst levert vooral de frisse druiven, met een goede zuurgraad. Tijdens de tweede oogst worden vervolgens alle rijpere druiveren geplukt. Met deze mix kunnen de wijnmakers in de kelder een mooie, rijke en gebalanseerde blend verkrijgen.

Tegenwoordig is Monte da Ravasqueira als wijnproducent een bekende naam. Daarnaast hebben zij een hotel met 13 kamers met een prachtig uitzicht, een traditioneel restaurant en een museum met hun privécollectie van harnassen en koetsen. Wellicht voor u een bezoekje waard?
Lees meer