• Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Salcuta

The Salcuta Winecompany is een jong wijnhuis in Moldavië
Meestal als we schrijven over een wijnhuis staat er vaak wel ergens geschreven dat het betreffende huis al bestaat sinds 1885, om maar eens een tot de verbeelding sprekende tijd te noemen. Als ik dan naar wijnhuis Salcuta kijk valt mijn oog op 1995! Jawel 1995. Het lijkt wel gisteren. In de wijnwereld kom je dan net kijken en zou je denken dat ze nog lerende zijn, maar niets is minder waar! Aan de kwaliteit en gedrevenheid valt niets aan te merken. 
Lees meer
Salcuta Feteasca Alba
Moldavië
€ 6.50
Salcuta Pinot Gris Blush
Moldavië
€ 6.50
Salcuta Pinot Gris
Moldavië
€ 6.50
Salcuta Pinot Noir
Moldavië
€ 6.50
Salcuta Sauvignon Blanc
Moldavië
€ 6.50
Salcuta Chardonnay
Moldavië
€ 6.50
Salcuta Merlot
Moldavië
€ 6.50
Salcuta Epizod Merlot
Moldavië
€ 12.95
Salcuta Epizod Pinot Noir
Moldavië
€ 12.95
Salcuta Feteasca Neagra
Moldavië
€ 6.50
Salcuta Epizod Chardonnay
Moldavië
€ 12.95
Wijngeschenk Salcuta Epizod Chardonnay & Pinot Noir
Moldavië
€ 31.85

Wijnhuis Salcuta is gevestigd in de regio Stefan Voda

Wijnhuis Salcuta is gesitueerd in het zuid-oosten van Moldavië in de regio Stefan Voda. Salcuta is de naam van het gelijknamige dorpje in het Causeni district. Deze streek kent een oude historie als het op wijnmaken aankomt. De eerste vermeldingen leidden terug naar 1706. Ouden bronnen meldden dat de eerste bewoners van Salcuta gefascineerd waren door de prachtige natuur en de geweldige condities om wijnstokken te kunnen laten groeien. 

Wijnhuis SalcutaOok Eugen Pislaru werd geinspireerd door het gebied. Eugen Pislaru is in 1974 afgestudeerd aan de Chisinau Agricultural Institute. Hierna begon hij zijn professionele carrière in de landbouw in Hagimus, ook in het Causeni district. Eugen Pislaru's liefde voor zijn land en de oude wijntradities leidt in 1995 tot de oprichting van The Salcuta Winecompany. De beginperiode van de firma kent moeilijke tijden, maar Eugen zet door! Hij blijkt in staat te zijn de oude tradities in ere te houden, maar de volledige productie te moderniseren. Het volledige proces heeft hij onder controle. Van de het planten van de stokken, het onderhoud van de wijngaarden, de oogst, het wijnmaken en uiteindelijk de botteling van de wijn. 

The Salcuta Winecompany voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitseisen 

Op dit moment voldoet Salcuta aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen en maakt wijnen die concurrerend zijn op de Europese markt. Modern gemaakt en erg smakelijk en bovendien in een mooie jasje!