• Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Tenuta Gaggino

Al vier generaties lang produceert Tenuta Gaggino de mooiste wijnen van de typische druiven die de streek te bieden heeft. Bij het produceren houdt men vast aan een nauwgezette en strenge selectie, zodat alleen het allerbeste fruit overblijft voor de productie van de wijnen. Door wijn te maken volgens de oude criteria, die in de loop der jaren zijn overgeleverd en door zich aan te passen aan de evolutie van de wijnbereidingstechnologie, biedt Tenuta Gaggino een voortreffelijk product voor een steeds grotere markt. Voor een steeds grotere klanttevredenheid, in overeenstemming met veiligheid, wetten en milieubescherming.

Er wordt veel en constant aandacht besteed aan de wijngaard: een fundamenteel uitgangspunt voor de te behalen kwaliteit. Voor de transformatiefase gebruikt Tenuta Gaggino de meest geavanceerde structuren om elk onderdeel van het productieproces te optimaliseren. De wijnmakerij is uitgerust met moderne apparatuur (pneumatische pers, fermentoren, thermo-geconditioneerde tanks) om vinificaties uit te voeren die de kwalitatieve integriteit van de druiven perfect respecteren. Bijzondere aandacht wordt dan besteed aan de verfijnings- en rijpingsfase van de wijnen, zowel in houten containers (barriques en tonneaux) als in stalen tanks; het is in feite in deze fase dat de wijnen worden verrijkt vanuit het oogpunt van smaak en geur en hun elegante en complexe profiel schetsen.

In ons assortiment vindt u nu een aantal pareltjes van dit fraaie wijnhuis: Gavi La Sversa, een droge fruitige wijn van 100% cortese. En een zachte, doordrinkbare rode wijn gemaakt van 100% barbera, namelijk Barbara del Monferrato. Echte aanraders! 
Wijngaarden van Tenuta Gaggino
Lees meer
Barbera del Monferrato DOC Tenuta Gaggino
Italië
€ 9.95
Gavi La Sversa DOCG
Italië
€ 12.95