Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Viña Casablanca


Terug naar overzicht
Viña Casablanca was in het begin van de negentiger jaren van de vorige eeuw één van de pioniers in de geroemde Casablanca Vallei, een koeler gebied met zeer goede klimatologische omstandigheden voor wijnbouw. Viña Casablanca mag zich scharen onder één van de meest prestigieuze wijnhuizen van Chili en staat bekend om haar frisse, rijke en elegante wijnen.

Viña Casablanca’s filosofie is om te zoeken naar de beste terroir expressie. Hierbij zijn 3 elementen (klimaat, bodem en het wijnmaken) het allerbelangrijkste. Dit wordt samengebracht tot één ultieme interactie tussen mens en wijngaard.

Het generale idee is om iedere pluk als afzonderlijke partijen te behandelen, zowel in de wijngaard als in de winery. Iedere pluk wordt ook apart te gevinifieerd. Hierdoor komt de terroir expressie volledig terug in wat er uiteindelijk in de fles komt.

De koude wind die vanaf de Stille Oceaan over de valleien waait heeft een belangrijk effect op dit “cool climate” gebied. De mist die in de ochtenden over de wijngaarden ligt als een dikke deken wordt door de wind volledig opgelost, waarna de zon haar rijke stralen weer kan loslaten op de vruchten met een mooie rijping in het verschiet. Deze altijd aanwezige koude wind zorgt voor een traag rijpingsproces van de druiven, hierdoor wordt het karakter van de wijnen intenser en fruitiger. 

Vanwege dit “cool climate” ligt de focus uiteraard op de productie van “cool climate” rassen, zoals pinot noir, chardonnay en syrah. Syrah? Ja, Viña Casablanca heeft gekozen voor een een variant van deze druif die we normaal toch in behoorlijk warme gebieden aantreffen. Hierdoor ontstaat een compleet andere wijn met veel expressie en elegantie.

Casablanca heeft 3 series in haar gamma. De eerste range is de Reserva range, genaamd Cefiro, naar de Griekse god van de wind. Deze serie biedt intens fruitige, frisse wijnen. Allen gemaakt van fruit afkomstig van de betere velden in de vallei.

De Nimbus range is een serie terroirwijnen, allemaal single vineyard. Zij dienen zich dan ook van hun allerbeste kant te laten zien! Elke variëteit wordt gekozen op basis van de beste plaats om iedere wijn te produceren en te bottelen.


Lees meer