Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Weingut Ellermann-Spiegel


Terug naar overzicht
Naam Pfalz is afkomstig uit het Latijn: Palatium, hetgeen paleis betekent. Ook wel gnoemd "het Toscane van Duistland" vanwege klimaat en vegetatie. Pfalz is het op één na grootste Anbaugebiet van Duitsland, grenzend aan Rheinhessen in het noorden en de Elzas in het zuiden. Een door de Atlantische oceaan beïnvloed maritiem, mild, klimaat met relatief weinig regen en meest westelijke, Atlantische winden. In de zomer is het meest warm en zonnig. In het westen van het wijnbouwgebied beschermt het Haardtgebergte de druiven in de winter tegen koude oostenwind en houdt dit gebergte in de zomer de warmte vast.

Frank Spiegel is afgestudeerd aan de middelbare school en deed ervaring op bij wijnhuis Münzberg. Hij heeft gestudeerd in Geisenheim en liep stage in de Wachau-vallei, Beaujolais en Bordeaux.

In 2007 nam hij de ongeveer 48 hectare van zijn stiefvader Harald Ellermann over, die tot dan de wijn in vaten aan coöperaties verkocht. Om de veranderingen in de wijngaard te documenteren, werd het wijnhuis hernoemd naar Ellermann-Spiegel. Sinds 2008 brengt Frank de wijn onder deze naam op de markt en heeft  het bedrijf omgetoverd van bulkleverancier naar een kwaliteitshuis met eigen bottelingen. Hij speelt zichzelf en het bedrijf daarmee aardig in de kijker en geniet inmiddels in Duitsland en ver daar buiten grote bekendheid.

Weingut Ellermann Spiegel wijnDe lijfspreuk "Dir muss ES schmecken!" is duidelijk: het draait bij wijn drinken alleen maar om individuele smaak en daarbij als perfecte begeleider van gerechten, maar ook bij meer "alledaagse momenten". En...ES staat natuurlijk voor Ellermann-Spiegel.

Lees meer