Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Weingut Hugo Brennfleck


Terug naar overzicht
Met veel inzet en passie maken Suzanne en Hugo Brennfleck hier pareltjes van wijnen die menigmaal internationaal bekroond werden. Op een terroir als deze kan enkel onvoorwaardelijk voor kwaliteit gegaan worden. Ze werken dan ook met het grootste respect voor de natuur en met een ervaring in wijn die al meer dan 400 jaar omvat. Dat wijn hier een manier van leven is omschrijven ze zelf nog het beste op hun website: "We willen dat u onze liefde voor wijn kan proeven! Wijn is op zoveel gebieden een deel van ons leven: Historisch, cultureel, architecturaal, traditioneel, maatschappelijk en religieus. Wijn is zeer divers en dat is wat hem onderscheidt van veel andere dranken. Met een slokje wijn ontdekt u de regio, het landschap, de jaargang en de handtekening van de wijnmaker. Zijn verscheidenheid inspireert en opent ongekende mogelijkheden!".

Het zegt veel over de toewijding van de familie Brennfleck en hun wijnen. Hier worden de beste Sylvaners ter wereld gemaakt! De betere wijnen worden gebotteld in de platte ronde ‘bocksbeutelflessen’.

Hugo Brennfleck is sinds 1998 goed voor de 14de generatie. Het domein kent zijn oorsprong in 1479 en vanaf 1591 in handen van de familie.

Franken is een regio van rust, cultuur en ontspanning. Onthaasten is hier het juiste werkwoord. Het hart van de wijnstreek bevindt zich in de driehoek rond Würzburg. Je vindt hier ook de traditioneel 'Duitse' druiven terug maar het is vooral Sylvaner die hier de koning van de streek is! Het klimaat is continentaal dus met koude winters en hete zomers. De bodem aan de oevers van de Main bestaat uit löss, kalk- en zandsteen waarbij de hellingen zuidwaarts gericht zijn. Het wijndomein is gelegen in het pittoreske Sulzfeld. 

Lees meer