Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Weingut Stift Goettweig


Terug naar overzicht
Oostenrijk kent al een wijnhistorie van omstreeks 400 voor Christus. De mooiste wijnen worden gevonden langs de Donau en de Neusiedler See.

Aan de oevers van Donau, in het oosten van Oostenrijk vindt met de wijngaarden van Wachau. Door de matigende werking van de Donau is het verschil in dag- en nachttemperatuur erg groot. Dit heeft als gevolg dat de aroma's en zuurgraad van de wijnen (met name witte) behouden blijven.

Stift Goettweig is van oorsprong een klooster van de Benedictijnen. Na een grote brand in 1718 is het herbouwd in de typische Oostenrijkse barokstijl.

Het weingut Stift Goettweig is in 2006 ontstaan toen de stichting van klooster Goettweig, wijnhuis Stadt Krems en enkele investeerders 26 hectaren wijngaard pachtten. Wijnbouwkundige Fritz Miesbauer, die zijn sporen heeft verdiend bij de "Freien Weingärten Wachau" en keldermeester Leopold Figl dragen zorg voor het proces van stok tot klant.

De wijngaard ligt aan de Göttweiger Berg die zorg draagt voor een uitstekend microklimaat. De diversiteit van de bodem (leem, löss, kalk en leisteen), tezamen met het klimaat, bieden een uitstekende basis voor de Grüner Veltliner. Zestig procent staat dan ook beplant met dit voor Oostenrijk meest beroemde druivenras.

Lees meer