• Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Zomerwijnen

Joehoe! De zomer is begonnen! Helaas verloopt dit jaar anders dan andere. En naar alle waarschijnlijkheid zal de zomer van 2020 een stuk minder "gezellig" zijn. Ondanks dat we inmiddels weer een terrasje mogen pikken en buiten de de deur een hapje kunnen eten, zijn alle evenementen en festivals afgelast. Ook het bij elkaar zijn met vrienden en familie, zelfs in eigen tuin is toch wel een dingetje. We zullen het dus voorals nog moeten stellen met een klein gezelschap of ons eigen gezin. Op vakantie gaan mag inmiddels naar een aantal landen weer, maar misschien laat je dit ook liever aan je voorbij gaan en kies jer ervoor om maar te genieten van je eigen tuin en terras, in kleine kring. Van de nood een deugd maken dus. Tover je tuin om met gezellige zaken, mooie bloemen, lantaarns en lampionnen. Steek de BBQ wat vaker en aan en verwen jezelf met lekker eten en mooie bijpassende wijnen! Dat wordt genieten!

De meeste mensen drinken in de zomer een wijn die wat lichter van smaak is en wat lichter verteerbaar is zullen we maar zeggen. Frisse, lichte stijlen. Wordt er over het algemeen al meer wit gedronken in Nederland, dan zien we dat dit in de zomermaanden alleen maar meer stijgen.

Mensen hebben in de zomer behoefte aan een frisse dorstlesser. Wijnen gemaakt van bijvoorbeeld 100% sauvignon blanc, zoals Stone Road Sauvignon Blanc zijn perfect. Wil je weten wat nou echt lekkere zomerwijnen zijn? Lees dan snel verder!

Wat is nou een typische zomerwijn? Eigenlijk is zomerwijn helemaal geen officiële term, maar bij mensen rinkelt wel het belletje als we het erover hebben. Kort gezegd voldoet een zomerwijn aan het goed drinkbaar zijn op warme, tropische dagen en zwoele avonden.

Vaak gaat de voorkeur dan uit naar lichte, sappige en verfrissende wijnen. Licht qua stijl, maar ook licht qua alcohol. Alcohol en zon wil vaak niet samen. Dus kies op een warme dag voor fris aperitief dat wat lager zit in de alcohol, zoals de Vinho Verde van Aveleda. Vinho Verde is een frisse jonge wijn uit de gelijknamige Portugese wijnstreek en wordt voor een groot deel gemaakt van Alvarinho. Aveleda heeft echter ook een blend met Loureiro. Beide zijn sur lie opgevoed en erg smakelijk! 

Ook frisse, droge witte wijnen kunnen goed worden ingezet: zoals de eerder genoemde sauvignon blanc, pinot grigio, een droge riesling (Knewitz Riesling trocken) of een niet houtgelagerde chenin blanc uit de Loire of Zuid-Afrika.

Rode wijnen kunnen eigenlijk heel goed ingezet worden in de zomer door ze vooraf even terug te koelen. Uiteraard niet door en door koud, maar een half uurtje in de koelkast voor het serveren doet wonderen. Uiteraard leent het ene druivenras zich hier beter voor dan het andere. Bijvoorbeeld een sangiovese kan wat koeler gedronken worden, waardoor de rood fruit aroma’s nog meer naar voren komen. Zo komt dat lamskoteletje van de BBQ nog beter tot zijn recht.

 
Lees meer
Gavi La Sversa DOCG
Italië
Nieuw!
€ 12.95
L'Alycastre Rosé Domaine de la Courtade Porquerolles
Frankrijk
Nieuw!
€ 13.95
Salcuta Pinot Gris
Moldavië
€ 6.50
Calalenta Merlot Rosato Farnese
Italië
Nieuw!
€ 8.95
Nunzi Conti Chianti Classico DOCG
Italië
Nieuw!
€ 16.50
DMC25 Drunken Monkey Limoncello
Nederland
€ 25.99
Beaujolais Villages
Frankrijk
€ 9.95
Louisvale Chardonnay Chavant
Zuid-Afrika
€ 10.95
Salcuta Merlot
Moldavië
€ 6.50
Barbera del Monferrato DOC Tenuta Gaggino
Italië
Nieuw!
€ 9.95
Les Terrasses Domaine de la Courtade Porquerolles
Frankrijk
Nieuw!
€ 16.95
Drunken Monkey Limoncello 0,5l
Nederland
€ 22.99