• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Zomerwijnen

De zomer is begonnen en hoe! De eerste tropische dagen liggen alweer achter ons en ook voor de komende dagen voorspellen de weerdeskundigen niets meer dan zon, zon en nog eens zon!

Blauwe luchten, vrolijke mensen op overvolle terrassen, genietend van het vrije buitenleven in eigen tuin of op je minimalistische balkon. En dan, na die overvloed van zonlicht, duikt die grote gele bol langzaam achter de huizen en dient een zwoele zomeravond zich aan…

Dat vraagt natuurlijk om een passend glas wijn! De meeste mensen drinken in de zomer een wijn die wat lichter van smaak is en wat lichter verteerbaar is zullen we maar zeggen. Frisse, lichte stijlen. Wordt er over het algemeen al meer wit gedronken in Nederland, dan zien we dat dit in de zomermaanden alleen maar meer stijgen.

Mensen hebben in de zomer behoefte aan een frisse dorstlesser. Wijnen gemaakt van bijvoorbeeld 100% sauvignon blanc, zoals Stone Road Sauvignon Blanc zijn perfect. Wil je weten wat nou echt lekkere zomerwijnen zijn? Lees dan snel verder!

Wat is nou een typische zomerwijn? Eigenlijk is zomerwijn helemaal geen officiële term, maar bij mensen rinkelt wel het belletje als we het erover hebben. Kort gezegd voldoet een zomerwijn aan het goed drinkbaar zijn op warme, tropische dagen en zwoele avonden.

Vaak gaat de voorkeur dan uit naar lichte, sappige en verfrissende wijnen. Licht qua stijl, maar ook licht qua alcohol. Alcohol en zon wil vaak niet samen. Dus kies op een warme dag voor fris aperitief dat wat lager zit in de alcohol, zoals ICE Pamploon. ICE Pamploon is een rose met een toegevoegd hintje van grapefruitsap. Het alcohol percentage is heel acceptabel net niet hoger dan 8%. Geserveerd in een groot glas met wat ijs wordt dit fancy drankje omgetoverd tot een fantastisch aperitief.

Ook frisse, droge witte wijnen kunnen goed worden ingezet: zoals de eerder genoemde sauvignon blanc, pinot grigio, een droge riesling (Knewitz Riesling trocken) of een niet houtgelagerde chenin blanc uit de Loire of Zuid-Afrika.

Rode wijnen kunnen eigenlijk heel goed ingezet worden in de zomer door ze vooraf even terug te koelen. Uiteraard niet door en door koud, maar een half uurtje in de koelkast voor het serveren doet wonderen. Uiteraard leent het ene druivenras zich hier beter voor dan het andere. Bijvoorbeeld de sangiovese van Roberto Lucarelli “La Ripe Sangiovese” is een wijn die wat koeler geweldig tot zijn recht komt en nog meer fruit aroma’s ten toon spreidt. Zo komt dat lamskoteletje van de BBQ nog beter tot zijn recht.

Ook alcolrijke wijnen, zoals Chunky Red, moeten zeker niet te warm worden geserveerd. Dat risico loop je natuurlijk als snel als het buiten erg warm is. De wijn wordt daardoor log en zwaar en dat komt de smaak niet ten goede. De alcohol overheerst dan echt teveel. Dus vooraf eventjes terugkoelen doet wonderen.
 
Lees meer
Herdade da Ajuda Nova Branco
Portugal
Nieuw!
€ 7.95
Per fles: € 7.95
Herdade da Ajuda Nova Tinto
Portugal
Nieuw!
€ 7.95
Per fles: € 7.95
Héritage Rosé
Frankrijk
€ 7.95
Per fles: € 7.95
ICE Pamploon
Frankrijk
€ 7.95
Per fles: € 7.95
Lili Rosé IGP Mediterranee 2019
Frankrijk
6=5
€ 11.63
Per 6 flessen: € 13.95 NU: € 11.63
Per fles: € 13.95
Rosé Chic
Frankrijk
€ 8.35
Per fles: € 8.35
Stone Road Sauvignon Blanc
Zuid-Afrika
€ 7.95
Per fles: € 7.95
Veuve du Vernay ICE
Frankrijk
6=5
€ 8.29
Per 6 flessen: € 9.95 NU: € 8.29
Per fles: € 9.95
Viña Anakena Tama Vineyard Selection Pinot Noir SD
Chili
€ 9.95
Per fles: € 9.95
Vinha do Torrão Rosé
Portugal
€ 6.95
Per fles: € 6.95