Deze rosé is licht oudroze van kleur en zit bomvol rood fruit van met name rijpe frambozen en aardbeien. Vetrijp in de mond, met gekonfijt pitfruit zoals kersen zonder dat het zoet wordt. Lekkere, lange afdronk. Lees meer.
Provence rosé voert al jarenlang de top 10 aan voor wat betreft populairiteit, maar let op! Italië is met een heuse inhaalslag bezig. Zo introduceerden wij vorig jaar als eerste de Luccarelli Rosato uit Puglia, die inmiddels niet meer weg te denken is uit ons assortiment. En nu gaan we er weer eentje toevoegen, namelijk Pipoli Basilicata Rosato!
Deze rosé is licht oudroze van kleur en zit bomvol rood fruit van met name rijpe frambozen en aardbeien. Vetrijp in de mond, met gekonfijt pitfruit zoals kersen zonder dat het zoet wordt. Lekkere, lange afdronk.
Pipoli Rosato wordt gemaakt van de beroemde inheemse druif aglianico. De vergisting vindt plaats onder een temperatuur van 10°C, gevolgd door de rijping op gist in RVS tanks.