• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Quinta da Aveleda

De Portugese wijnstreek Vinho Verde is wereldwijd beroemd vanwege een jonge witte wijn die daar volop geproduceert wordt. Droog, fris en niet bijzonder hoog in de alcohol. Het grootste gedeelte van de aanplant van de Alvarinho druif, waar deze wijn voornamelijk van gemaakt wordt, staat voor het overgrote deel op een bodem met granieten ondergrond.

Quinta da Aveleda heeft een bijzonder terroir, omdat hun wijngaarden een ondergrond hebben van graniet bodem en van leisteen. Dit is uniek in de regio van Vinho Verde, omdat 90% van de wijngaarden in de regio granieten bodems zijn.

De wijnstokken van Quinta da Aveleda staan echter ook voor een kleine 10% op leistein. Dit is a-typisch voor de streek en levert een totaal andere Vinho Verde op. De wijn heeft mindere minerale tonen, echter meer tropische tonen.

Quinta da Aveleda werkt alleen met Portugese wijndruiven, waar hun grootste focus op de soort druiven Loureiro en Alvarinho ligt. Hun visie is aandacht aan kleine details, waardoor ze het verschil kan maken om grote wijnen te maken. Quinta da Aveleda is nog steeds een familiebedrijf en produceert sinds 1870 wijnen van hoge kwaliteit en behoren tot de top van wijnproducenten in de regio en ver daarbuiten. Op dit moment staat de vijfde generatie al aan de leiding.
Lees meer
Aveleda Alvarinho
Portugal
€ 9.95
Aveleda Louireiro & Alvarinho
Portugal
€ 8.95