Menu
EUR

negroamaro

Negroamaro is een van de populairste druivenrassen die groeien in Puglia, de meest zuidelijke regio van Italië, ook wel de hak van de laars genoemd. Onderaan deze pagina kun je meer lezen!

5 Producten
Toon:
Farnese Luccarelli Rosato Puglia
Farnese
Prachtig lichtrose van kleur met een vrolijke schittering. Fruitig bouquet met aroma's van kersen, aardbeitjes en roosjes doen zomers aan. De smaak i... Meer
Prachtig lichtrose van kleur met een vrolijke schittering. Fruitig bo...
€9,99 €8,26
Farnese Luccarelli Negroamaro
Farnese
Prachtig paarsrood van kleur. Aangename aroma's van kruiden, peper, zwart fruit, vanille en koffie. Zondoorstoofde, stevige rode wijn met een lange af... Meer
Prachtig paarsrood van kleur. Aangename aroma's van kruiden, peper, zw...
€9,99 €8,26
San Marzano Gran Trio Rosso Salento IGP
In de neus aroma's van rijpe kersen en pruimen, chocolade en specerijen. De aanzet is vol en rijk, gevolgd door een sappige, zachte en lange afdronk. Meer
In de neus aroma's van rijpe kersen en pruimen, chocolade en specerije...
€9,50 €7,85
Cantina Produttori Agricoli Tenuta San Marco Negroamaro Salento IGP
Cantina Produttori Agricoli
Een robijnrode kleur met licht paarse schitteringen. In de neus tonen van rijp fruit, zoals pruimen en kersen. Deze negroamaro is evenwichtig en aange... Meer
Een robijnrode kleur met licht paarse schitteringen. In de neus tonen ...
€7,75 €6,41
Masseria Trajone Masseria Trajone Italian Appassimento
Masseria Trajone
Deze appissimento heeft een donkere en licht zoeterige neus. Zwarte bessen, braambessenconfituur en een vleugje cacao en drop. Weelderig zwoel en inte... Meer
Deze appissimento heeft een donkere en licht zoeterige neus. Zwarte be...
€10,15 €8,39
Toon 1 - 5 van 5
negroamaro

Negroamaro is een van de populairste druivenrassen die groeien in Puglia, de meest zuidelijke regio van Italië, ook wel de hak van de laars genoemd. De combinatie van de wat zoetige, fluwelige smaak en zijn volle stijl maakt dat in Nederland deze wijnen ontzettend populair zijn. Het zijn fijne doordrinkers voor een hele betaalbare prijs! 

Negroamaro wordt vaak gemengd met andere druivensoorten, zoals malvasia nera en primitivo, om meer complexe en gebalanceerde wijnen te creëren. Het wordt ook gebruikt om roséwijnen te produceren.

Herkomst van negroamaro

Negroamaro is een van de belangrijkste druivenrassen die groeien in Puglia, de meest zuidelijke regio van Italië. Hier wordt sinds de 19e eeuw al vermelding gemaakt van deze zwarte (negro) bittere (amaro) druif. Of deze verwijzing helemaal klopt durven we niet te beweren, want bitter is de wijn geenszins. Vooral in de provincie Lecce en Brindisi op het schiereiland Salento komt veel negroamaro voor. 

De negroamaro druif rijpt vrij laat in het seizoen en de besjes zijn donker van kleur met een dikke schil, waarmee ze goed bestand zijn tegen de enorme hitte in ‘de hak van de laars’ waaronder dit gedeelte van Italië ook wel bekend is. Hierdoor bouwt de druif ook veel suikers op, wat goed terug te proeven is in de wijn. 

De combinatie van de wat zoetige, fluwelige smaak en de rondeur maakt dat in Nederland deze wijnen ontzettend populair zijn. Het zijn fijne doordrinkers voor een hele betaalbare prijs! 

Kleur van negroamaro wijn

Negroamaro druiven zijn diep donkerblauw van kleur en hebben een dikke schil, wat resulteert in een wijn met een diepe kleur en veel tannines. Wijn van negroamaro is intens, diepdonkerpaars van kleur.

Geur en smaak van negroamaro

De aroma’s van negroamaro variëren van rijp, gestoofd donker fruit zoals pruimen, bramen en overrijpe 

zwarte bessen en kersen, maar ook zoethout, kaneel en kruidigheid zijn veel voorkomende aroma's. In de afdronk is het kleine aangenaam bittertje erg herkenbaar. De smaak is vol en rijp, haast zondoorstoofd en wat zoetig. Maar door het van nature aanwezige frisse zuur, blijft de wijn heel mooi in balans.

Gerechten en negroamaro

Door de volle en ronde stijl en de aanwezige kruidigheid, smaakt negroamaro heerlijk bij  pittige worstjes zoals salami of chorizo, of een pittige pizza of pastagerecht. Natuurlijk kan een stevig stuk vlees van de bbq ook best met een negroamaro worden gecombineerd, ook in de zomer. Koel de wijn dan eens een paar graden terug. Zo blijft de wijn heerlijk fruitig en  drinkbaar, zonder log te worden. 

Wijnhuizen
Type Wijn
De wijn die ik zoek is
  • Bekijk meer
Inhoud Fles
Alcohol Percentage
Prijsklasse
De wijn die ik zoek komt uit
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »