Menu
EUR

Champagne Taittinger

1 Producten
Toon:
Champagne Taittinger Champagne Taittinger Brut Réserve incl. giftbox
Champagne Taittinger
Champagne Taittinger Brut Réserve incl. giftbox
€54,99 €45,45
Toon 1 - 1 van 1
Champagne Taittinger

Over familie Taittinger

De familie Taittinger is al bijna een eeuw de eigenaar van Champagne Taittinger, waarbij het constante doel altijd het streven naar uitmuntendheid is geweest. Zoals ze zelf stellen: “Het hebben van onze familienaam op een fles stelt elke minuut eisen en verantwoordelijkheden. De naam op de fles straalt zowel de vaardigheden en kennis van het verleden uit als een toewijding aan de toekomst”.

Pierre Emmanuel Taittinger staat inmiddels 40 jaar aan het aan hoofd, daarbij aan zijn zijde gestaan door
zijn zoon Clovis en dochter Vitalie. Beiden kinderen hebben de dagelijkse leiding, waarbij met name Vitalie als marketingdirecteur haar artistieke stempel drukt op de unieke styling van het merk. 

Clovis heeft sinds 2007 de leiding over export, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van de internationale verkoop. Hij is voortdurende op zoek naar nieuwe prestigieuze partnerschappen. Sinds 2014 mag Champagne Taittinger officieel champagne supplier noemen van het WK Voetbal!

Een bezoek aan Champagne Taittinger in Reims

In tegenstelling tot de meeste andere champagne huizen, bevindt Champagne Taittinger zich in het hartje van Reims. Veilig verborgen achter de hoge witte muren liggen de hoofdgebouwen en caves waar vandaag de dag de vele toeristen worden ontvangen. Ook wij werden vriendelijk welkom geheten en krijgen door middel van een fantastische video een perfect beeld van de familie historie en wat zich door de eeuwen heen in Reims en meer specifiek ter plaatse heeft afgespeeld. De caves zijn overblijfselen van de abdijkerk Saint Nicaise, die in de 13e eeuw door benedictijnse monniken werd gebouwd. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het eigenhandig uithouwen van de caves! De kerk werd precies naast het graf van de vermoorde aartsbisschop van Reims gebouwd, zodat de monniken zijn relikwieën konden aanbidden.

De kerk is tijdens de Franse Revolutie verwoest en geplunderd, om in de 19e eeuw volledig te woden gesloopt. Het ondergrondse gangenstelsel en gewelven bleven echter wonder boven wonder intact. Het complete terrein is door de familie Taittinger aangekocht en herbergt tegenwoordig een deel van de productie van onder andere de beroemde cuvée 'Comtes de Champagne'.

Wijnhuizen
Type Wijn
De wijn die ik zoek is
Inhoud Fles
Alcohol Percentage
De wijn die ik zoek komt uit
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »