Menu
EUR

Château Kamnik

0 Producten
Toon:

Geen wijnen gevonden

Ga verder met winkelen
Toon 1 - 0 van 0
Château Kamnik

Chateau Kamnik ligt in de Vardar Vallei, ten oosten van de stad Skopje. Het domein bestaat uit ca. 15 ha aan wijngaarden die verspreidt te vinden zijn over de heuvels die minimaal 300 meter hoog zijn. Alle stokken zijn richting het zuiden aangeplant om zo te kunnen genieten van maximale zon opbrengst. De bergketen rondom de wijngaarden zorgen voor een uitstekend microklimaat. De luchtstromen van de bergen circuleren continue en zorgen in de zomer voor verkoeling in de avond en voor het warm houden van de bodem in de winter. 

In de wijngaarden past men het zogenaamde Guyot snoeisysteem toe en per hectare staan maximaal 5500 stokken aangeplant. De bodem is vruchtbaar en gevarieerd wat, in combinatie met voldoende zonlicht, zorgt voor perfecte omstandigheden om druiven te verbouwen. En dat wordt weerspiegeld in de kwaliteit van de wijnen!  

Het chateau werd nog niet zolang geleden opgericht. Pas in 2004 werden de eerste stokken geplant. Een kleine 10 jaar later werd de productiecapaciteit verhoogd naar 120.000 liter per jaar. Geheel in eigen stijl weet men goed maat te houden tussen moderne technieken en wetenschap en de oude Macedonische tradities en cultuur. Historie en oude tradities worden zoveel mogelijk in ere gehouden, waarbij de eisen van een moderne en hedendaags wijnmakerij worden ingepast. 


Op dit moment mag Chateau Kamnik zich tot de beste wijnmakerij van wijnland Macedonië scharen. In 2013 werden ze winnaar en ontvingen een gouden medaille op de ‘Decanter World Wine Awards’. Op de Regionale Trophy kreeg men goud voor de ‘de beste rode wijn van Centraal- en Oost-Europa. 

The Orange Gewurztraminer

Een van de parels van het huis is ongetwijfeld de The Orange Gewurztraminer. Orange wijnen zijn de afgelopen jaar enorm in populariteit gestegen. De wijnmaker heeft voor deze wijn een oude techniek gebruikt die normaal gesproken wordt ingezet om witte wijnen mee te fermenteren. 

Bij deze techniek worden de schilletjes van de gewurztraminer druiven toegevoegd aan de most tijdens de maceratie. (Dit in tegenstelling bij het maken van 'normale' witte wijn, waarbij de schillen altijd achterwege blijven.) De maceratie (het weken van de schillen) neemt zo'n 6 maanden in beslag, waarna de wijn nog 7 maanden rijpt op eiken vaten, om zodoende de complexiteit en het smaakgehalte te verhogen.

Dit hele proces gaat logischerwijs wel een klein beetje ten koste van de vers fruit aroma's. De kleur daarentegen veranderd van wit naar prachtig diep oranje en de aroma's in de Orange Wine veranderen naar meer tropisch en gedroogd fruit. De combinatie van deze oude techniek en het originele karakter van de gewurztraminer druif garanderen een wijn die de perfecte gezel is bij Aziatische gerechten, Marokkaanse keuken en sterksmakende kazen. De wijn wordt voor botteling niet gefilterd en kan nog een aantal jaren verder rijpen op fles.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »