Stuivend aroma van tropisch fruit en passievrucht, aangevuld met florale en steenfruitachtige tonen. In de mond is de wijn sappig en fris, met levendige zuren en smaken van perzik, citrus en een subtiele mineraliteit. De afdronk is droog, zuiver, elegant. Lees meer.
Deze expressieve wijn is afkomstig uit Adelaide Hills, een koele en hooggelegen regio in Zuid-Australië die uitblinkt in elegante sauvignon blanc. De druiven zijn geoogst op vier verschillende percelen van de familiewijngaard, inclusief de wijngaard van zoon Ben.
De wijn wordt volledig gevinifieerd in roestvrijstalen tanks, om het frisse en pure fruitkarakter maximaal te behouden. Het terroir, rijk aan ijzersteen en met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, draagt bij aan de levendige zuurgraad en minerale expressie van de wijn. De oogst vond plaats tussen eind februari en begin maart.
De wijn opent met een stuivend aroma van tropisch fruit en passievrucht, aangevuld met florale en steenfruitachtige tonen. In de mond is de wijn sappig en fris, met levendige zuren en smaken van perzik, citrus en een subtiele mineraliteit. De afdronk is droog, zuiver en elegant.
Deze sauvignon blanc is heerlijk als aperitief, maar komt ook uitstekend tot zijn recht bij gerechten met schaal- en schelpdieren, geitenkaas, Thaise curry of frisse salades. Serveer op een temperatuur van 8–10 °C.