Menu
EUR

Smaakprofiel

Houdt u van een zoete bubbel? Of meer van brut of brut nature? Mousserende wijnen worden in verschillende stijlen gemaakt en op verschillende manieren. Via de méthode traditionelle, in gesloten tanks of zelfs via ingespoten koolzuur.

Mousserende wijnen zijn te koop in verschillende stijlen verkrijgbaar, waarbij het dosage een grote rol speelt in onder andere Cava en Champagne. Het dosage, wat in de Champagne streek met een moeilijk woord liqueur d'expedition' wordt genoemd, is een mengsel van suiker en wat reserve wijn dat wordt toegevoegd aan de fles vóórdat de champagnekurk in de fles en het muselet om de fles gaat. De hoeveelheid toegevoegde suiker bepaald de uiteindelijke zoetheid van de champagne. Maar naast zoetheid speelt ook de duur van de tweede gisting op de fles een hele grote rol. Complexe mousserende wijnen verblijven soms meer dan 10 jaar! in de kelder. Je kunt je voorstellen dat er in die periode heel wat afspeelt binnenin de fles. Zo ontstaan de mooiste en meest complexe champagnes ter wereld. Het is een feest om er eens een te mogen proeven! Onze mousserende wijnen hebben wij voor u verdeeld in vier smaakstijlen. Voor elke gelegenheid is er wel een passende stijl, welke kiest u?

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »