Een vrolijke kersenrode kleur met violette tinten, die direct de jonge leeftijd van deze tempranillo verraad. Aangename aroma's van rood fruit zoals kersen en bloemige accenten. In de mond zijdezacht met een gebalanceerde frisse zuurgraad. Lees meer.
Een vrolijke kersenrode kleur met violette tinten, die direct de jonge leeftijd van deze tempranillo verraad. Aangename aroma's van rood fruit zoals kersen en bloemige accenten. In de mond zijdezacht met een gebalanceerde frisse zuurgraad.
Deze tempranillo, die volledig biologisch en vegan is geproduceerd, is gemaakt om jong te drinken en kan in de zomer periode ook wat gekoeld worden.
Een ideale huiswijn om per glas te schenken, bij een breed scala aan gerechten. Breed inzetbaar.
De tempranillo druiven worden na een optimale rijping geoogst in september. Net als bij de verdejo druiven, wordt er geoogst vroeg in ochtend wanneer de temperatuur nog onder de 18ºC ligt. Nadat het fruit is geselecteerd volg een koude behandeling en vergistiging op een constante temperatuur van 22 graden gedurende 18 dagen. Na de alcoholische vergisting wordt de wijn met fijne gistcellen in een andere tank gedaan om daar verder te rijpen gedurende 30 dagen.
De Tolosa familie bezit 250 hectare die sinds 2007 biologisch gecertificeerd is en sinds 2019 vegan zijn. De wijngaard is aangeplant in 1981 op een hoogte van 750 meter boven zeeniveau. De wijngaard is gelegen tussen de Jucar & Cabrielrivieren deze omgeving is aangewezen door Unesco als biosfeerreservaat.