Menu
EUR
Risotto met rivierkreeftjes en champagne

Risotto met rivierkreeftjes en champagne

Door: Carina Werkhoven Reacties: 0

Ingrediënten voor 2 personen - Bereidingstijd ca. 45 minuten

  500 gram Arborio risotto
  1  Ui
  2 tenen Knoflook
  1 fles Champagne
  400 gram Rivierkreeftjes
  200 gram Ruccola
  250 gram Mascarpone
  750 ml Kippenbouillon

Bereiding

Risotto bereiden is altijd een 'werkje' wat ik meestal aan Sjaak overlaat, maar de bereiding heb ik graag voor u uitgeschreven.

Weeg 500 gram risotto rijst af. Het liefst gebruiken wij Arborio rijst omdat die echt Italiaans is en een fijne korrel heeft die het vocht goed opneemt, maar toch een fijne bite houdt. Waar je bij risotto namelijk wel voor op moet passen is dat het niet te papperig wordt.

De kippenbouillon maken we met bouillonpoeder van de toko. Deze is super geconcentreerd, heerlijk van smaak en zeker niet te zout! Doe 750 ml water in een pannetje en voeg een paar eetlepels poeder toe, 

breng dit aan de kook. Fruit ondertussen in een pan met een dikke bodem de ui en knoflook en voeg hier de risottorijst aan toe. Bak het geheel tot de korrels open gaan staan om straks   het vocht goed op te kunnennemen. Blus de rijst in de pan af  met een 3/4 van de champagne en blijf goed doorroeren.

Wij hebben gekozen voor de geweldige espumante Vértice Pinot Noir

Voeg nu in delen de bouillon toe met een soeplepel. Zorg ervoor dat het vocht steeds helemaal opgenomen is en voeg dan pas nieuw vocht toe. Zodra de rijst gaar is (proeven!) voeg je de mascarpone toe. Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.

Tijd om de rivierkreeftjes en de ruccola toe te voegen in de pan. Houdt wat apart om de borden mooi te kunnen garneren. Laat de rivierkreefjtes even mee doorwarmen en maak dan de borden op.

Als begeleidende wijn zou ik de champagne drinken die in de risotto is gegaan. Kies bij voorkeur voor een belegen, wat meer ontwikkelde champagne.

Eet smakelijk!

[products=blog_risottometrivierkreeftjes_jul23]


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »