Menu
EUR
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Door: Carina Werkhoven Reacties: 0

Ingrediënten voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 30 minuten + 3 - 4 uur stoven

  2 kg Runderlappen
  250 gr  Gerookte spekjes
  2 stuks Winterpenen
  1 bos Selderij
  2 stuks grote Hollandse uien
  4 teentjes Knoflook
  2 blikjes Tomatenpuree
  1 potje Zilveruitjes
  1 bakje Kastanjechampignons
  1 fles Stevige rode wijn
  1 potje Runderbouillon
  4 stuks Laurierblaadjes
  1 bosje Verse tijm

Bereiding Boeuf Bourguignon

Begin met het zouten van het vlees. Doe dit een poos van tevoren, het liefst een paar uur, zodat het vlees malser wordt tijdens het koken. Een snuf zout over de voor- en achterkant van elke runderlap is voldoende. 

Snipper de ui en knoflook en snijdt de selderij en wortel in stukken. Dit mag allemaal best grof. Aangezien de boeuf nog lang op moet staan, komt het de textuur van de groenten ten goede als je het niet te fijn snijdt.

Daarna kunnen de runderlappen in blokjes gesneden worden. Deze mogen ook best grof zijn van formaat. Verwijder de grote stukken zeen en vet te van het vlees. Het komt niet zo heel nauw, maar probeer in ieder geval de grove stukken weg te halen omdat dit erg taai en niet smaakvol is. Doe de stukken vlees vervolgens in een kom en besprenkel deze met meel. Zorg dat ieder blokje gecoat is.

Nu de mise-en-place klaar is, is het tijd om een grote pan met een dikke bodem uit de kast te halen. Zet deze op midden hoog vuur met een flinke scheut olijfolie en een paar blokjes boter. Bak de stukken vlees hierin. Het best is om dit even op z’n beloop te laten. Je wil namelijk dat de stukjes vlees bruin worden en niet grijs! Zodra het vlees smaakvol bruin is, is het tijd om de spekjes toe te voegen. Als deze een tijdje meegebakken hebben, kun je de tomatenpuree, knoflook, ui, selderij en wortel toe voegen. Bak deze ook een tijdje mee. Het is vooral de bedoeling dat je de ui glazig krijgt en de tomatenpuree een beetje uitbakt.

Daarna is het tijd om het af te blussen met de wijn en bouillon. Verdun de bouillon met ongeveer dezelfde

 hoeveelheid water, en misschien meer als deze erg zout is. Schroom niet om de hele fles wijn toe te voegen, dit zorgt juist voor de karakteristieke smaak van dit gerecht! Als je dat gedaan hebt, is het alleen nog een kwestie van een paar laurierblaadjes, een bosje tijm en hele peperkorrels toe te voegen.

Nu begint het moeilijkste gedeelte van het gerecht, namelijk het wachten. Laat de boeuf ongeveer 3 tot 4 oplaag vuur stoven. Zelf gebruiken wij voor dit soort gerechten steeds vaker een slow cooker, deze zijn heel gemakkelijk in het gebruik en doen hun werk zonder dat je altijd zelf in de buurt moet zijn. Roer het geheel een paar keer om gedurende deze tijd. Natuurlijk is het ook heel belangrijk om een paar keer te proeven tijdens deze fase, al is het alleen maar om jezelf gerust te stellen dat het écht lekker wordt. Pas wel op dat je niet je tong verbrandt! 

Bij dit heerlijke gerecht past een stevige rode wijn het best, waarbij je natuurlijk ervoor kunt kiezen om deze ook in de bereiding toe te passen. Hieronder vind je onze aanbevelingen:

[products=blog_boeuf_aug23]


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »