Menu
EUR
Warme salade van pikante gorgonzola en rode kool

Warme salade van pikante gorgonzola en rode kool

Door: Carina Werkhoven Reacties: 0

Ingrediënten voor 2 personen - Bereidingstijd ca. 35 minuten

  400 gram Rode kool
  200 gram Pittige gorgonzola
  100 gram Ruccola
  50 gram Walnoten
  2 stuks Grote roze uien
  200 gram Zoete aardappel, aardappelpartjes of wedges 

 

Bereiding warme salade van pikante gorgonzola en rode kool

Warme salade van gorgonzola, rode kool en walnoten

Verwarm de oven voor op 225˚C. Schil de (zoete) aardappel en snijd deze in partjes. Spoel ze af en dep de partjes droog. Bestrooi de partjes met wat bloem en voeg meteen wat peper en zout toe, waarna je ze verdeelt op een bakplaat die je van te voren hebt bedekt met bakpapier.

Snij de roze ui in ringen en voeg deze ook toe op de bakplaat. Besprenkel het mengsel met wat olijfolie. Laat de partjes in ca. 30 miniuten mooi goudbruin worden in de oven en vergeet niet ze af en toe om te scheppen.

Kook ondertussen de rode kool of gebruik een verpakking diepvries rode kool die je op heel laag vuur in een pannetje ontdooit. 

Verdeel de gorgonzola in kleine dobbelsteentjes en hak wat walnoten in stukjes.

Als de aardappelpartjes en rode kool gaar zijn kunnen we de borden opmaken. Schep je aardappelpartjes op de borden, met daar bovenop de rode kool. Verdeel vervolgens de gorgonzola dobbelsteentjes over de rode kool en garneer het geheel met een wat gehakte walnoten en ruccola.

Vooral de gorgonzola in deze warme najaarssalade combineert fantastisch met een rode wijn uit Valpolicella. Bekijk hier onze aanbevelingen:

[products=blog_gorgonzola_aug23]

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »