Deze wijn is afkomstig uit Los Lingues, een subregio van de Colchagua Valley in Chili, aan de voet van de Andes. De wijngaarden liggen op hoogte en profiteren van grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Hierdoor ontstaat een perfecte balans tussen rijpe aroma’s en frisse zuren in de carmenère-druiven.
De druiven worden met de hand geoogst in de tweede en derde week van april. Na een koude inweking van acht dagen op 6 graden volgt een gisting van ruim twee weken bij 27-28 graden. Daarna blijft de wijn nog tien dagen op de schillen voor meer diepgang en kleur. 80% van de wijn rijpt tien maanden op Frans eiken, de rest op roestvrij staal.
De wijn heeft een intens aroma van zoet fruit, kaneel, zoete kersen, pruimen, vijgen en vanille. In de mond rijp, vol en smakelijk, met zachte, goed geïntegreerde tannines en een opvallende lengte. De afdronk is breed, met veel rijp fruit en een lichte kruidigheid.
Een volle, intense en elegante rode wijn met veel rijp fruit, zachte tannines en een lange, evenwichtige afdronk. Het karakter weerspiegelt de koele ligging en het unieke terroir van Los Lingues.
Uitstekend bij gegrilde ribeye, lamsrollade uit de oven, pepersteak en belegen kazen. Bekijk het assortiment rode wijn bij Werkhovin.nl.