Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:

Kiezen voor Werkhovin

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen

Altijd op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Veuve du Vernay


Terug naar overzicht
Veuve du Vernay levert, zoals men zelf zegt, Franse elegantie in ruim 40 landen waaronder Nederland.

Een reeks mousserende wijnen met een leuke prijs-kwaliteitsverhouding. De wijnen zijn subtiel en fris en vooral gemaakt volgens Franse traditie. Verpakt in een opvallende stijl, maar niet overdadig. 

Veuve du Vernay is een merknaam van het Franse wijnhuis Patriarche dat zetelt in Beaune (Bourgogne). Na de oogst worden de druiven die gebruikt worden in de verschillende blends worden met zorg gesorteerd. 
Veuve du Vernay's oeonoloog, Jean-Jacques Hochet zorgt vervolgens stap voor stap voor de juiste bereiding van de wijnen, alles volgens oude tradities. 

Nadat de basiswijn is geperst wordt een kleine hoeveelheid suiker toegevoegd. Het recept wordt (uiteraard) geheim gehouden, maar bestaat uit gisten en suikers wat zorgt voor een tweede vergisting. Deze tweede vergisting zorgt ervoor dat er fraaie bubbels ontstaan in de wijn. Nadat dit proces ten einde is rust de wijn onder supervisie van wijnkeldermeester. De wijn ontwikkelt dan meer smaak en zal nog verfijnder worden. 

De zorg en aandacht voor het wijnmaken resulteren in een prachtig eindproduct dat kwaliteit waarborgt en de wijnen van Veuve du Vernay een uniek karakter geven. En dat dit niet altijd tegen de hoofdprijs hoeft, dat blijkt wel. Lees meer