• Gratis verzending in 🇳🇱 vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Bestellen per fles
  • Veilig betalen
Wijnselectiehulp
Kleur:
Land:
Streek:
Druif:
Smaak:
Wijnhuis:
Prijs:
Altijd op de hoogte
Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden van onze acties en nieuwtjes?
Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Casa Silva

Viña Casa Silva is een uniek wijnbedrijf. Vooral uniek omdat het nog een echt familiebedrijf is en omdat de familie zelf ook de dagelijkse leiding heeft. Met Mario Pablo Silva is de vijfde generatie die op dit moment verantwoordelijk is voor het bedrijf dat in 1892 werd opgericht. Inmiddels behoort Viña Casa Silva tot één van de meest bekroonde wijnhuizen van Chili. Zo werden zij uitgeroepen tot ‘Meest Onderscheiden Wijnhuis van de 21e Eeuw’ (Vitis Magazine), ‘Wijnhuis van het jaar 2013’ (Wines of Chile) en zijn ze nog steeds de beste Carmenère producent ter wereld, mede door hun wijnen uit de gebieden Colchagua Valley, Paredones (Cool Coast) en de eigen wijngaarden Lolol, Los Lingues en Angostura. Kwaliteit staat bij de familie Silva hoog in het vaandel. Alle druiven plukt men met de hand en worden nogmaals geselecteerd bij binnenkomst. Met name de inheemse en succesvolle Carmenère, maar ook de Sauvignon Gris druif. Deze laatste komt van wijnstokken die zo’n 100 jaar oud zijn. Hierdoor krijgt de wijn zijn karakteristieke en intense smaak. 

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de Oude Wereld en de innovatieve technieken van de Nieuwe Wereld. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd.

De familie meent dat Colchagua Valley een van de beste regio’s in Chili is voor de aanplant van blauwe druiven. Vooral aan de voet van het Andesgebergte, in de recentelijk aangeplante Los Lingues wijngaard, gedijen deze druiven meer dan uitstekend. Met name de resultaten van de Carmenère druif – inmiddels de nationale druif van Chili – zijn hier bijzonder goed te noemen. Hun Carmenères vallen dan ook regelmatig internationaal in de prijzen en behoren zelfs tot de beste van Chili! Ook de Cabernet Sauvignon doet het voortreffelijk. Op basis van deze twee blauwen druiven maakt Casa Silva echte topwijnen!

In het zeer complete en uitgebreide assortiment van Viña Casa Silva is voor iedereen wel een geschikte wijn te vinden:

Casa Silva wijnen:

Family Wines & Colección
De Family Wines zijn gemaakt voor elke dag. Fris en puur van smaak en bestaan uit twee druivenrassen. Wijnen om jong te drinken bij een scala aan gerechten of gewoon als aperitief. De Colección wijnen zijn gebaseerd op één druivenras. Ze kregen lichte houtopvoeding op Frans eikenhouten en hebben een zachte en ronde smaak en behoren ook jong gedronken te worden.

Reserva Cuvée Colchagaua
De druiven van de succesvolle Reserva wijnen van vele kleine, specifiek geselecteerde percelen, gelegen aan de voet van de Andes en de Coastal Range. Zorgvuldig gebruik van de beste Frans eikenhouten vaten geeft complexiteit aan de wijnen mee, zonder dat het fruitige karakter verloren gaat. De Reserva wijnen zijn zeer succesvol en vallen wereldwijd regelmatig in de prijzen.

Gran Terroir
De druiven voor deze premium wijnen komen uitsluitend van één wijngaard en zijn gemaakt van één druivenras. Elke Gran Terroir weerspiegelt het unieke terroir van de betreffende wijngaard, dat als vlaggenschip wordt gezien voor elk van de druivenrassen. Vatlagering geeft de wijnen een ongekende complexiteit mee, maar met behoud van het kenmerkende karakter. 

Quinta Generación
Quinta Generación is een ultieme blend van drie druivenrassen. De samenstelling is ieder jaar afhankelijk van de kwaliteit van de drie druiven en kan dus variëren, maar staat al 5 generaties lang garant voor topwijnen van uitzonderlijke kwaliteit! Quinta Generación krijgt 12 maanden vatrijping, wordt in gelimiteerde oplages gemaakt en bestaat uit een witte en een rode variant.

Specials
Casa Silva is ook specialist in afzonderlijke kwalteitswijnen, voortkomend uit bijzondere projecten: de Sauvignon Gris van stokken daterend uit 1912, uit Paredones, de mineralige Cool Coast Sauvignon Blanc met prachtige citrustonen, de expressieve en unieke Micro Terroir Carmenère en hun ultra premium wijn Altura (‘hoog’) die staat voor constante zoektocht naar de beste kwaliteit!

De mooiste wijngaarden van Casa Silva uitgelicht:

Angostura
De winery en kelders, de kantoren, Hotel Casa Silva, het poloveld, het rodeostadion, de rijschool en het clubhuis…ze komen allemaal samen op Angostura Estate, daar waar alles ooit begon! De Angostura wijngaarden liggen tussen de Andes en de Grote Oceaan en beslaan zo’n 300 hectare. De regio heeft een gematigd klimaat met een lang, droog en warm groeiseizoen en koude, natte winters. Net als in de rest van Chili profiteren de wijngaarden van extreme verschillen tussen dag- en nachttemperatuur, waardoor de zuren en aroma’s van de druiven behouden blijven. Angostura is met name gunstig voor Merlot en Chardonnay, maar Casa Silva verbouwt er tevens Sauvignon Blanc, Sémillon, de bijzondere Sauvignon Gris van 100 jaar oude stokken en Cabernet Sauvignon.

Lolol
Dicht bij de kust, tegen de Coastal Range aan, vinden we het 350 hectare grote Lolol Estate. Het klimaat is heet en droog met gemiddelde temperaturen van 30˚C en zeer lange, droge rijpingstijd van 6 tot 8 maanden. Echter kan de temperatuur ’s nachts dalen tot zo’n 9˚C, waardoor de stokken kunnen rusten en de natuurlijke zuren bewaard blijven. De beste wijngaarden vind je tegen de berghellingen. Perfecte wijnen worden gemaakt van Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Carmenère, maar de grootste successen boekt men met de Viognier en Syrah. Verder experimenteert men er met Gewurztraminer, Cabernet Franc, Sangiovese en Malbec.

Los Lingues
Los Lingues is met zijn 150 hectare één van de beste terroris in Colchagua Valley. Dit is dé plek om de zeer succesvolle Carmenère te verbouwen. Wijnen met een fijne structuur, diepe kleur, een natuurlijk zoetje en boordevol zachte tannines. Los Lingues is extreem droog en heeft, zelfs na regenval, geen ochtenddauw door de Cordilleran wind die ’s nachts waait. De temperatuurverschillend tussen dag en nacht kunnen oplopen tot 20˚C. Naast Carmenère wordt er ook Cabernet Sauvignon, Syrah en Pinot Noir verbouwd en experimenteert men er met Sangiovese, Viognier, Merlot en Malbec.

Paredones
In Paredones, langs de kust, bezit Casa Silva 20 hectare aan wijngaard, verbouwd met Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir. De druiven voor Casa Silva’s ‘Cool Climate’ wijnen. De aanwezigheid van de Grote Oceaan tempert de temperaturen in de wijngaarden variërend van 8˚C tot maximaal 25˚C tijdens het bloeiseizoen. Dit zorgt voor het behoud van de aromatische smaak en de zuren van de druiven. Mario Geisse, Hoofd Wijnmaker en Technisch Directeur, is zeer te spreken over de ‘Cool Climate’ Sauvignon Blanc met zijn intense citrusaroma’s en zeer frisse smaak. Dit gebied speelt dan ook een steeds belangrijkere rol voor Casa Silva. 


 
Lees meer
Casa Silva Gran Terroir Cabernet Sauvignon Los Lingues
Chili
€ 13.95
Casa Silva Gran Terroir Carmenère Los Lingues
Chili
Helaas is dit product tijdelijk uitverkocht. Via info@werkhovin.nl informeren wij u graag over de levertijd.
Casa Silva Gran Terroir Syrah Lolol
Chili
€ 13.95
Casa Silva Gran Terroir Viognier Lolol
Chili
€ 13.95
Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenère
Chili
€ 6.95
Casa Silva Chardonnay Semillon
Chili
€ 6.95
Casa Silva Coleccion Carmenère
Chili
€ 8.95
Casa Silva Coleccion Chardonnay
Chili
€ 8.95
Casa Silva Cool Coast Pinot Noir
Chili
€ 17.95
Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc
Chili
€ 13.95
Casa Silva Reserva Carmenère
Chili
€ 11.50
Casa Silva Reserva Pinot Noir
Chili
€ 11.50
Casa Silva Reserva Sauvignon Gris
Chili
€ 13.50
Casa Silva Reserva Syrah
Chili
€ 11.50
Casa Silva Reserva Viognier
Chili
€ 11.50